Budgetbeheer

Budgetbeheer (ook wel inkomensbeheer genoemd) houdt in dat een budgetbeheerder uw financiën gaat beheren volgens een plan. Mijn taak als budgetbeheerder is om, samen met u, vast te stellen wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Als budgetbeheerder zorg ik dat u niet meer uitgeeft dan wat er binnenkomt.

Het grootste deel van uw inkomen wordt gebruikt voor de betaling van de vaste lasten. Verder wordt een deel gebruikt voor bijvoorbeeld de aflossing aan de schuldeisers en voor reserveringen voor onvoorziene omstandigheden (sparen). Het deel wat overblijft krijgt u om van te leven. Op deze manier heeft u geen omkijken meer naar uw financiële administratie.

Doel van budgetbeheer

Het doel van budgetbeheer is dus het op orde brengen en houden van uw financiële situatie. Het meest belangrijkste is dat de betalingen altijd gedaan worden en dat er geen nieuwe schulden ontstaan. Ik zorg voor een persoonlijke aanpak en heb begrip voor de financiële situaties waarin veel huishoudens zich bevinden.

Voor wie

Budgetbeheer is er voor iedereen die tijdelijk niet financieel op eigen benen kan of wil staan. Misschien voor uzelf of voor een familielid. Een schuldhulpverlenende organisatie kan u verplichten om een budgetbeheerder in te schakelen.

Kosten

Voor budgetbeheer hanteer ik een opstarttarief en een vast bedrag per maand. Wilt u een indicatie voor uw situatie dan kunt u dit vrijblijvend opvragen.